Hållbarhetsenheten


Heby Kommun är en växande landsbygdskommun med närhet, trygghet och livskvalitet. Vi påverkar människors liv och tillsammans skapar vi möjligheterna.

Vill du göra skillnad genom att arbeta med miljöfrågor på en kommunövergripande nivå? Vill du arbeta utifrån ett hållbarhetsperspektiv och vara aktiv i att stödja politik och förvaltning i frågor som framför allt rör den ekologiska hållbarheten. Sök då tjänsten som miljöstrateg i Heby kommun!

Ditt uppdrag
Som miljöstrateg leder du kommunens övergripande miljöarbete. I Heby kommun är hållbarhet och Agenda 2030 tongivande och agendan finns integrerad i våra sju inriktningsmål som är antagna av Kommunfullmäktige. I ditt arbete bidrar du till måluppfyllelsen av inriktningsmålen samt vår strävan att nå vår vision ”Heby kommun är en växande landsbygdskommun med närhet, trygghet och livskvalitet”. Under 2024 kommer kommunen besluta om en ny Energi och klimatplan och du kommer stödja i genomförandet av aktiviteter samt genomföra uppföljning av planen. Arbetet innehåller också visst vattenarbete samt arbete med de hållbarhetslöften som kommunen med andra aktörer i länet antar inom flera områden.

Arbetet som miljöstrateg är både strategiskt och operativt och du förväntas kunna ta fram exempelvis riktlinjer och policys som kopplar till bland annat Agenda 2030, våra svenska miljömål, lokala, regionala planer samtidigt som du har kontakt med olika aktörer och vid behov leder eller samordnar grupper.

En väsentlig del av arbetet består av att stödja politik och förvaltning i miljöstrategiska frågor. Stödet kan handla om att genomföra kunskapshöjande insatser, bidra vid kravställning i upphandlingar eller ge stöd i olika processer. Du genomför omvärldsbevakning och hanterar enkäter, remisser, rapporter samt utredningar inom området.

Du har din tjänst vid Hållbarhetsenheten inom Central förvaltning och dina närmaste kollegor arbetar med utveckling och hållbarhet.

Din profil
Vi söker dig som vill driva det miljöstrategiska arbetet i kommunen. Du har en akademisk utbildning inom miljö, energi och klimat, exempelvis utbildning till miljöstrateg, miljöanalytiker, miljöplanerare eller utbildning inom tillämpad miljövetenskap. Vi ser gärna att du har några års arbetslivserfarenhet från arbete med klimat-, transport- och energifrågor och vi ser hellre att du är generalist än specialist. Arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom offentlig förvaltning eller av politiskt styrda organisationer är meriterande. Meriterande är också erfarenhet av projektledning, kommunikation, ledarskap och förändringsarbete.

Du innehar B-körkort.

Du är bra på att ta egna initiativ och arbetar självständigt samt trivs med att arbeta i en varierande arbetsvardag i ett periodvis högt tempo. Vidare är du bra på att arbeta strategiskt och långsiktigt samt göra avvägningar mellan olika intressen och väga samman information. Som miljöstrateg är du delaktig i olika projekt med mycket kontakter internt och externt, vilket innebär att samarbetsförmåga och förmåga att bygga relationer är centralt. Du har god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Stort vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Heby
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2024/115
Kontakt
  • Mina Hagenvall, 022436353
Publicerat 2024-06-26
Sista ansökningsdag 2024-08-04
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb